zaterdag 31 maart 2012

E Books. Kiene Brillenburg Wurth. 31 maart 2012

In De Groene Amsterdammer van donderdag jl. is een artikel gepubliceerd van Kiene Brillenburg Wurth. Hoofddocente literatuurwetenschap aan de universiteit van Utrecht. In dit artikel wil zij maar niet geloven dat papieren boeken gedoemd zijn te verdwijnen. 2,5 pagina's lang doet zij pogingen te blijven vasthouden aan het oude en de ogen te sluiten voor het nieuwe. In de laatste alinea valt zij volledig door de mand. Op een E Reader denkt zij boeken te moeten lezen zonder marges. Zij bedoeld pagina's zonder marges. Zij moet er niet aan denken.

Het is duidelijk dat zij nog nooit een E  reader van dichtbij heeft gezien of ooit geprobeerd heeft een E Book te lezen. In een E reader is alles in te stellen, mevrouw Kiene Brillenburg Wurth. Lettertype, lettergrootte, interlinie, kleuren van de pagina en van de achtergrond, helderheid, etc. en niet te geloven ook de marges kunt u echt naar believen instellen.

U schrijft dat Coover alle pogingen om het papieren boek nog leven in te blazen een laatste oprisping voor een aangekondigde dood noemt. U hoopt dat dit niet waar zal zijn. Beseft u dat u als hoofddocent literatuurwetenschappen zelf een deel van de oprisping bent en een niet zo smakelijke? Een hoofddocent die zich een mening aanmeet zonder onderzoek en overduidelijk behept is met vooroordelen?

U bent als die mensen die eeuwen geleden zich verweerden tegen het schrijven met een veer en inkt, die liever met een beitel bleven graveren in stenen of met een houtje groeven bleven maken in kleitabletten. Want o wat eng al die nieuwe dingen, daar verdiept u zich niet in, u blijft liever bij het oude, want dat is bekend en vertrouwd. Leert u dat uw studenten?
Als iedereen was zoals u zouden we nu nog in de prehistorie leven. 

Ik hoop dat u weet hoe u op onderstaande link kunt klikken om aan hele enge informatie te komen.

 Aldiko E Reader

1 opmerking:

  1. Zo word uw belasting geld besteed, belachelijk, hoeveel kinder creches zouden hier mee gediend zijn?

    BeantwoordenVerwijderen